måndag 9 augusti 2010

Miriams olycka!

Nu sover vi alla på madrasser och vi har börjat fylla de två rummen som vi ska magasinera alla våra prylar i. Våra bäddmadrasser och bäddmadrasserna till gästsängarna står nu på högkant. På dom ligger våra två soffor och det har gjort att det finns ett litet utrymme längst upp som är perfekt för att förvara alla våra tavlor. Igår kväll blev vi inbjudna till våra grannar och barnen lekte "dunk" runt huset , det hade börjat skymma och efter ett tag hörde vi Miriam som grät hejdlöst. Hon hade kommit i full fart och halkat vid deras ingång och fått ett stort och långt jack på smalbenet. Klockan var 22.00 och det var bara att sätta sig i bilen och åka till akuten. -Vi vill ju inte ha en infektion nu och detta behöver tvättas och sys ordentligt! Mattias fick sköta det "praktiska" och jag satt med Miriam i knät. Det gör ont att få bedövning på smalbenet! Det resulterade i tolv stygn. Stackars Miriam! Vi har lovat henne att hon ska få köpa något idag som tröst.

Förra veckan åkte vi några dagar upp till "Rossen" i hälsingland med några av våra bästa vänner: Lindgrens. Det gäller att vara effektiv både att få umgås med våra vänner, men också att ta avsked av släkten där uppe. Vi åkte först upp till Bollnäs för att få säga hejdå till min farmor Elly Persson. Hon frågade vad hon kunde bjuda på och jag sa att vi inte behövde ha något. När vi kom dit stod bordet dukat med våfflor, glass och hjortronsylt! Gott!
Det var sedan svårt att säga hejdå. Farmor sa: - Nu ses vi nog aldrig mer...!
Sedan blev det hejdå till min syster Rebecka och hennes man Tommie med barnen Alissa och Robin. Det kommer ju definitivt att synas på dom att tiden går! Tur att skype finns!
Igår hade vi vårt avskedsmöte i pingstkyrkan i Kumla, de är våra arbetsgivare som vår utsändande församling. Både Mattias och jag var med och sa några välvalda ord (hoppas vi). Vi kände att vi kommer att vara i trygga händer!!
Nu ska jag återgå till packningen! / Gabriella

2 kommentarer:

 1. Hej
  Vi hörde talas om er igår när vi var hemma hos Steve och Diane: Steve är director för sjukhuset där ni ska jobba. Vi som skriver är ett svenskt par som är volontärer på ett Barnhem här i Shell.
  Det ska bli roligt att träffa er när ni kommer hit.
  Vill ni veta något eller funderar ni över något får ni gärna höra av er.
  Hälsningar Ingegerd och Pehr
  inganplingan@live.se

  SvaraRadera
 2. Stackars Miriam! Otur för henne. Hon visade oss när hon kom hem till oss o lekte med Amanda. Aj aj...Man tänker också som du skrev att hoppas de läks ordentligt innan ni reste....sköt om er o var rädda om er. :)Kram från oss familjen Törnblom ( Carina, Martin, Amanda och Olivia )

  SvaraRadera