lördag 21 augusti 2010

Trött!!!!!

Nu är det fredag eftermiddag och idag har vi bara tagit det lugnt och spelat spel. Mattias och barnen försökte sig på att gå till en park för att bl.a. spela fotboll men de kom bara några meter utanför huset innan regnet öste ned.
Vi har blivit extremt trötta så det känns rätt bra att vi fortfarande har flera dagar kvar innan skolan börjar. Vi har fått bekräftelse på att det är normalt att vara trött nu i början med allt man ska vänja sig vid. Tack Paulina!

Vi mötte en annan familj från USA som redan har gått 4 månader på den spanska skolan och som ska studera sammanlagt ett år här i San José, för att sedan åka till Honduras och starta ett barnhem. När vi berättade att vi bara skulle läsa en termin, sa de direkt -"då har ni redan läst spanska någon annanstans!"
-"Ja det har vi! Vi läste hemma innan vi kom hit!" Vi berättade inte att det bara var två timmar i veckan under våren.
De lovade att ta med oss till ett bra ställe imorgon lördag där man kan köpa mat för hela veckan. Mat affären "Jumbo" var visst inte så bra, de var dyrare och köttet luktar ibland härsket.
Vi berättade även att vi har haft svårt att få toalettvattnet (med dess innehåll) att rinna undan och undrade om de hade likadant. -"Ja, man ska inte duscha samtidigt och man ska inte spola ned pappret i toaletten, avloppet är för litet för det!"
De berättade också att de fyller inte en hel diskbalja med vatten utan de diskar allt efter hand för annars rinner det inte undan lika bra.
Det kändes bra att få prata och få lite tips, de berättade också att Grettel på intitutet är till stor hjälp om man behöver. Fast just nu är hon på ledighet eftersom skolan är stängd.

Mina händer har blivit helt intorkad av allt skurande och skrubbande så Mattias har nu tagit sig an toaletterna och det börjar nu kännas riktigt rent överallt, skönt!
Nu ska jag försöka komma på något att äta till kvällsmat och barnen vill ha fredagsmys så det blir nog en vända snett över gatan till vår lilla affär eftersom regnet fortfarande öser ned. / Gabriella

1 kommentar:

  1. Hej på er! Tack för senast, jätte trevligt att få höra lite om er resa.
    Det är så kul att titta på er reseblogg. Förstår att det tar ett tag att aklamatisera sig och att vänja sig vid en annan standard. Ha det så bra
    Kram Anna-Greta

    SvaraRadera