fredag 20 augusti 2010

Dagarna går...

Så var det då dags för min premiärskrivning...Vi har mer och mer börjat komma till rätta i lägenheten och försökt att städa upp den till normal standard. Vi har även varit på jakt efter vår skola utifrån den vägbeskrivning vi fått och idag så lyckades vi! Den ligger c.a 20 minuters gångväg härifrån. Eftersom det är lov just nu var den stängd så vi såg den bara genom gallren. Apropå galler så finns de högt och lågt i den här stan. Alla har galler över både fönster och dörrar, och ofta har de även galler utanför tomten som ett staket. Sade jag alla... Förutom vår lägenhet menar jag... Vi har ett fint galler framför dörren men ingenting framför det stora fönstret bredvid dörren. Känns lite halvbra med tanke på att vi ändå är gringos och kanske ses som rika, vare sig vi är det eller inte.

Häromdagen var vi iväg på en av våra rekognoseringsturer och hittade då ett litet café där vi stärkte oss med lite läsk. Notera i spegeln att vi alla är med...

Det är svårt att säga vad som gör oss så trötta. Jetlag, ny miljö, oro för gallerlöshet, långpromenader eller något annat. Hur som helst så kraschar vi tidigt i säng och även under dagarna är vi rätt sega. Detta illustreras här av Miriam i en säregen pose...

Apropå Miriam så var det nu även dags för att ta stygnen på hennes ben. Igår kväll togs de bort och Miriam klarade det med den äran. Eftersom jag har mina luppglasögon med mig använde jag dem och det blev tydligt och fint. Samuel hjälpte till med belysningen och Elias och Gabriella kom med muntra tillrop. Man kan tycka att luppglasögon för suturtagning är att ta i, men allt syntes klart och fint...;) Kanske börjar bli gammal...


Nu har vi precis haft besök av vår hyresvärd med fästman. Hon lovade oss galler nästa vecka samt en femte stol, en madrass samt en fungerande spis. Låter bra. Hoppas bara att de håller det de lovar.

Nu är det snart dags att krypa till kojs. En ny dag väntar imorgon med nya utmaningar och äventyr.
Apropå utmaningar så hade vi idag förresten en riktigt trevlig sådan. Efter besöket på skolan gick vi till en park och åt vår medhavda lunch. Vi spelade lite fotboll och kom sen att tala med en äldre dam som satte sig hos oss. Ett helt samtal på spanska där vi faktiskt förstod ganska mycket. Ett stort TACK till Fabian Gaitan i Kumla för det. Han har varit vår spanskalärare under våren och är mycket duktig. Vi har även skype-ledes fått lite tips sen vi kom hit. Mycket värdefullt!

Ha det gott allesammans! / Mattias

2 kommentarer:

  1. Wow vad duktiga ni är, redan samtal på spanska! vad ska ni där och göra i ett halvår ;) Och vi tycker nog inte det är så konstigt att ni är så trötta, ta allt du skrev till exempel! Så kul att läsa om hur ni har det, längtar redan till nästa inlägg :)
    (tänk hur bloggar kan ersätta annan vanlig kommunikation ;)
    Kramar!

    SvaraRadera
  2. ....Galler!?!? Ska bli MYCKET spännande att läsa hur er hyresvärd löser det här med galler.... :-) Hon kanske tänker..." Nu ska de där gringos;arna få så de tiger..." ;-)

    SvaraRadera