fredag 27 augusti 2010

Ny bostad!!

Idag löste det sig äntligen med en ny bostad. Via kontakters kontakter och Guds försyn kommer vi nu på lördag att flytta in i ett hus som ligger närmare skolan, är säkrare och mycket bättre utrustat. Det ligger på en återvändsgata och granne med gatans vaktkur. Bakom kuren finns det en liten lekpark med fotbollsmöjligheter. Lysande!! Det nya har samma månadshyra som det vi bor i nu, så det kändes inte som om det var någon tvekan. Det vi nu "förlorar" på flytten är c.a $400 av handpenningen som vi lade på det här huset, men det känns det värt!
De som tipsade oss om huset kommer på onsdag att åka till Quito med samma organisation som vi åker ut med, dvs HCJB ( Heralding Christ Jesus' Blessings ). De kommer att arbeta som lärare och med radioarbete.
På lördag kommer de också kunna vara med och hjälpa oss vid kontraktsskrivningen och lite annat praktiskt som kommer med en flytt. Otroligt skönt!!
Planen är att packa ihop våra prylar imorgon för att sedan vid 10-11 tiden på lördag flytta in. I jämförelse med att packa ihop hela huset i Örebro känns den här flytten verkligen som en baggis...!

I övrigt håller vi på att orienteras för fullt. Allt ifrån de medicinska diagnoserna vi kan tänkas stöta på här till lokala förhållningsregler. Två exempel på dessa är att man inte kastar något till någon om det inte är i sportsammanhang och att man inte heller snyter sig offentligt. På sin höjd kan man försiktigt torka näsan...

På måndag får vi besked om i vilken klass vi kommer att hamna baserat på vår intervju på spanska och vårt grammatiktest som Gabriella berättade om. Spännande! Jag intalar mig själv att jag måste släppa all prestige och tävlingsinstinkt, och jag jobbar för fullt på det. Men man är ju som man är ibland...;)

På vägen hem från skolan idag passade vi på att gå in på det lokala bageriet och köpte lite bakverk för att fira vårt nya hus. Kladdiga donuts med kaffe för den som önskade det, var mycket gott!!

Det närmar sig kväll och läggdags. Ha det så gott tills vi hörs igen! / Mattias

3 kommentarer:

 1. Ja det låter som vi kan säga BINGO, roligt att få ett eget hus, vi gläds med er, så nu får ni lägga ut lite kort på huset så vi kan se härligheten, tävla får du göra sen när du kommer hem Malle, vi får göra en stor tävling i Rossen, sköt om er och hälsa alla och krama ungarna från oss.
  Kramar från Maths & Monica

  SvaraRadera
 2. Tjohoo! Vad roligt. Stort grattis till nya boendet, det gör så mycket att man trivs! Timnah hälsar till Miriam att det är bara att säga "Yeah" och se glad ut så löser sig det mesta i kommunikationen ;). Massa kramar från oss!

  SvaraRadera
 3. Underbart!!!!! Gläds med er!!

  SvaraRadera