onsdag 22 september 2010

Skorpion!!!

Hej!

Idag blir det ett kort inlägg för klockan är mycket och jag har fortfarande lite plugg kvar tills imorgon.
Men jag bara måste berätta vad som hände idag. På väg ut från skolan öppnade jag upp mitt paraply för det hade ju förstås börjat regna. Det hade legat i min skolväska hela dagen och nu behövde jag det. På paraplyet kröp det en svart skorpion... Inte så stor dock, en knapp dm, men ändå!! Vi började förstås undra var den kom ifrån, om den hade varit klämd i paraplyet hela dagen i min väska eller om den på något vis kom på precis innan. Vi brukar låta våra paraplyer vara uppfällda under natten på garageuppfarten, och om den kanske då var på paraplyet när Elias vecklade ihop det för att sedan fastna där? Det får vi inte veta, men det var lite läskigt i alla fall... Tyvärr hade vi ingen kamera med oss. Skönt att ingen blev stucken!!

Idag mumsade vi på en stor papaya och kladdkaka som "mellis" efter skolan. Mattias och jag har ganska nyligen kommit hem från volleyboll som skolan har en gång i veckan. Mycket roligt!! Barnen var hemma med vår barnvakt Hanna, en tjej från skolan. Ikväll hade hon gått igenom alfabetet med Miriam mycket lärorikt! Barnen tycker det är så roligt när hon kommer. Hon gör lärandet lite mer lekfullt och inte så allvarligt.

Miriam har börjat på gymnastik två gånger i veckan precis efter skolan och på samma tid finns det möjlighet för mig att träna upp musklerna. :) Det man behöver ha med sig är två vattenflaskor som tyngder och som egentligen ska fyllas med sand men igår var jag med och hade vatten i dem och det räcker för mig tills vidare. Jag hade idag svårt att spela volleyboll pga värk ffa i låren.


Jag ska nu spela in på min mobil, ord från vår fonetikbok och imorgon spela upp det för klassen och läraren, sedan rättar hon oss. Det gäller att ha tungan rätt i mun och hon får gång på gång påpeka hur vi ska säga och upprepa så att det ska låta precis rätt. Vi har det lite lättare ändå, då vårt alfabet låter mer likt det spanska jämfört med det engelska, men det är svårt ändå och hon vill att det ska låta bra och att uttalen blir korrekt.

Ha det så bra! / Kram Gabriella

4 kommentarer:

 1. Hej på Er !Det är så roligt att läsa om hur ni har det. Lycka till med studier och allt ! Gud Välsigne Er Många Kramar Anita

  SvaraRadera
 2. Hej!Nu har jag hunnit läsa vad som hänt hos er oj va många fina bilder och rolig o se att det rullar nu bra hos er.
  Hörde att Amanda och Miriam har nu hunnit prata med varann via Skype, jag var bortrest med ett par kompisar den helgen då hade jag inte kunnat få se er också via Skype. Men den tekniken kan jag ju inte så jag får be Martin hjälpa till varje gång om de ska prata igen.:)
  Ta hand om er! Kram från oss

  SvaraRadera
 3. skönt och slippa skorpioner här i sverige ha det så bra
  victor

  SvaraRadera