måndag 6 september 2010

Bilder på boendet!

Hejsan!
Nu har vi fått internet installerat. I förrgår kom tre killar från en internetfirma och de var här i 45 minuter och installerade det hela. De som bodde här innan oss hade haft internet men när de flyttade så klipptes kablarna av så nu fick de dra nya igen...
Här ser ni ingången till huset, nu är det mörkt ute så vi återkommer med bilder utifrån.


Nu känner vi oss trygga. Nu har vi galler och lås runt om oss så det tar en stund att ta sig både ut och in...


Det fanns lite mer möbler här, så nu har vi t.o.m.
en extra stol till bordet i vardagsrummet.

Vi har en stor varmvattenberedare i tvättstugan. Halva tvättstugan är under tak och halva är utan men istället är det järnstänger så ingen ska kunna klättra upp på taket och ta sig in den vägen. Fast vi har ju två dörrar med lås från köket till tvättstugan så det känns ju lite överdrivet!
När regnperioden är över kan man hänga tvätten där, så det kan ju vara därför.

Nu har vi varmvatten i köket, i tvättmaskinen och i vårt ena badrum, rena lyxen! Vad tacksam man blir för saker som man i vanliga fall bara tar för givet!
Elen är dyr här så vi har varmvattenberedaren på några timmar på kvällen och det räcker för att ha kvar lite varmvatten till nästa dag. Torktumlaren används flitigt eftersom det är så svårt att få tvätten torr. En av mina lärare berättade att de flesta Ticos istället stryker sina kläder för att få dom torra.

Den lilla toan med dusch som finns mellan vårt sovrum och Elias och Miriams sovrum har en dusch med en elektrisk sak som värmer upp vattnet. Det var en sådan vi hade på förra stället. Nu är det ingen som vill duscha där när vi har en riktig dusch med varmvatten i badkaret.

Samuel har ett eget rum och där fanns det ett skrivbord där kan han sitta och göra sina läxor. Han var den enda av oss som tänkte på att ta med planscher, så ovanför skrivbordet är det fullt med fotbollsplanscher och ni kan se på bilden en flagga med Lillåns färger som Samuel har fått av sitt fotbollslag signerad av alla i laget. Den blev han mycket glad över att få!

Elias och Miriam får dela rum och hittills så fungerar det bra, det finns inte så mycket på väggarna så vi får göra det lite mer hemtrevligt med teckningar och bilder.

Vad skönt att ha en riktig spis med ugn, nu går det fort att laga mat!Även vi har ett skrivbord i vårt sovrum och alla rum har garderober så vi har nu kunnat packa upp allt. Badrummet ligger innanför vårt rum.
Mattias tog med sig en tavla och jag måste säga att han valde rätt tavla att ta med, den hänger nu i vårt sovrum.
Nu väntar sängen och imorgon blir det skola igen för oss alla. Miriam var gladare i fredags så vi hoppas på en bra vecka för oss alla. Mattias och jag ska ha tre prov denna vecka så de kör hårt med oss!
Fast vi är väldigt motiverade och än så länge är det bara roligt.

Ha det så bra! / Gabriella

3 kommentarer:

 1. Hej
  Ja det såg ju jättefint ut, synd bara att det ligger så långt bort annars hade jag kommit och inspekterat, men ni ser ut att trivas så det gläder oss, vad rädda om varandra, krama barna från oss.

  SvaraRadera
 2. Hej Gabriella,
  vad kul att läsa hur Ni har det! Barnen hänger över axeln när jag läser, och vill veta allt om Er! Många kramar från Berlin, Pärnilla

  SvaraRadera
 3. Roligt att ta del av ert liv på detta sätt och att ni nu fått ett boende som verkar väldigt bra. Hoppas att ni kommer att trivas och att även barnen får det bra med skolor, kompisar mm.
  Gittan o Conny

  SvaraRadera