måndag 19 november 2012

Vardagshändelser

 

P1080670Ja… här kan verkligen regnet bara ösa ner. Oftast rinner vattnet undan ganska bra efter ett skyfall men bland hinner vattnet inte rinna undan. Då blir det väldigt kladdigt och svårt att klippa gräset. Till och med sjukhusets traktor körde fast så Mattias behövde hämta vår bil med fyrhjulsdrift och dra loss den.

P1080676

 

 

 

P1080838I helgen campade Samuel ute med sina kompisar. De hittade en plats på HCJB:s område, nära floden vid djungelkanten. Där satte de upp tältet och förberedde allt under dagen, innan mörkret kom. Sedan åt de medhavd mat och gjorde upp en eld utanför tältet, grillade marshmallows och spelade spel. Sedan när det var dags att sova hade de lite svårt för de var apor uppe i träden som förde oväsen. Han kom hem vid åtta tiden på morgonen och var lite trött och sliten.

P1080591Nu har jag fått vara med om en hem-förlossning. Som jag skrev tidigare så ville detta par förlösa sitt andra barn hemma precis som det första. De skulle ha gjort det i vilket fall som helst utan min hjälp så då var det bättre att vara med, utifall att något skulle inträffa. Hon ville förlösa i vatten så de hade införskaffat en lite plastpool för småbarn som pappan höll på att fylla med varmt vatten när jag kom dit klockan 01:50 på natten. De hade ringt mig tidigare på kvällen precis när värkarna hade börjat och bara en timme senare ringde de igen och sa att värkarna var starkare så jag satte mig i bilen och for dit. Efter en timmes bilfärd var jag där och hon andades på för fullt. Klockan 03:10 förlöste jag henne i vattnet, vilken känsla det var! Hon hade tidigare talat om att hon ville ha hjälp med krystningen så jag höll mina händer under vattnet och fick känna hur huvudet sakta kom längre och längre ned. Det var en häftig upplevelse att försöka ha ögonen i händerna och guida hennes krystning med bara min känsel. Sådan tur att allt gick bra utan komplikationer och utan bristning! Jag hade förberett mig med bl.a. ventilator men behövde inte använda något av det jag hade tagit med mig. Jag hade även en backup av en gynekolog som jag lärt känna som också var där. Det var verkligen en fin förlossning som jag önskar att alla förlossningar var men tyvärr så är verkligheten en annan.

P1080835P1080831

I skolan hade vi en Thanksgiving kväll med uppträdanden av eleverna och fika efteråt. Det är väldigt trevligt att fira saker vi är tacksamma för. Man får då tid att tänka efter hur bra man har det.

 

 

 

 

P1080663

Vi har också firat farsdag och då beställde Mattias detta til sin

“ frukost på säng”

–två rostade mackor med marmelad

-en rostad med nutella

-två kokta ägg med svensk kaviar

-en baguett med skinka ,ost, tomat, gurka och paprika

-kaffe och mangojuice

- en papayabit med lime

 

På återskrivande Gabriella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar