torsdag 29 november 2012

Soligt och varmt!

 

Just nu är klockan 21.00 temperaturen är, 25 grader inne och 21.5 grader ute. Då känns det svårt att tro att det snart är första advent.

P1080699

 

 

Vi har i alla fall firat Thanksgiving med en salig blandning av nationaliteter. För tredje året i rad har jag nu tillagat en stor kalkon som på bilden blir insprutad av Elias med marinad för att göra den saftigare. Mycket trevligt!

 

 

 

 

P1080836

     P1080842

Det som tyder på en salig blandning var denna Ecuadorianska delikatess, quy (marsvin) som också fanns med på bordet.

 

P1080859

Våra AT- och ST-läkare ville ha kort på oss tillsammans med denna fina kalkon som en kvinna hade gjort just bara för denna kväll. Uppfinningsrik måste jag säga med en grön/brun pumpa, äpple, paprika och gröna blad

 

 

 

Mattias blev tillfrågad att vara med i den årliga dansparaden till minne av när Shell blev en stad. Här är de väldigt duktiga på att anordna parader för olika sorters firande. Denna gång pågick firandet i tre dagar, första dagen med en dansparad då olika inrättningar, skolor och handel var med. Givetvis var sjukhuset med. Tredje dagen var det dags för parad igen men denna gång marscherandes med musikinstrument. På dansparaden hade de vi från sjukhuset ont om män så de frågade Mattias som ställde upp. De övade in sina danssteg med hjälp av en professionell dansare.

P1080772

      P1080760

P1080834

 

Kläderna fick de hyra fast Mattias hade lite svårt med skorna eftersom han har storlek 45.

 

 

P1080712 

 

Miriam och några andra barn satt på flacket på bilen framför för att slänga ut godis. En annan truck hade musikanläggningen som åkte precis framför dansarna. Alla i paraden hade sin egen musik så ni kan tänka er vilken ljudnivå det blev.

 

 

Det var väldigt fascinerande att se alla dessa dansuppvisningar.

P1080746

     P1080776

 

Jag har nu förstått varför det finns så många affärer som hyr ut kläder.

P1080720

       P1080783

P1080818

 

 

Jag tror alla var ute på stan denna dag. Det var svårt att ta sig fram om man inte gick i paraden.

 

P1080816

 

 

Självklart var kandidaterna för årets drottning på plats och hade den bästa platsen tillsammans med andra viktiga personer i Shell.

 

 

Nu ska vi snart baka lussekatter och pepparkakor förhoppningsvis kommer adventskänslan fram, trots denna värme.

Gabriella

2 kommentarer:

 1. Vad härligt det låter med värme och parader! Själv har jag cyklat till jobbet i isande vind och ett lätt snötäcke på marken...
  På lördag blir det adventsmarknad i kyrkan, som vanligt. Adventskänslan blir lättare åtkomlig nu när det kommit lite snö - och det blir lite lättare att uthärda novembermörkret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad ni får vara med om. Imponerande att ni kan hålla på alla svenska traditioner, med mat och bak. Jag förstår att det kan vara svårt med julkänsla utan kyla och snö. Här har vi fått allt sånt. Vi får se om det stannar till jul??? Det är så rolgt att läsa hur ni har det. Ha det fortsatt gott. Berit & Sam

   Radera