fredag 21 september 2012

Larvägg under huden och trolig hemförlossning

I söndags fick jag en förfrågan av en amerikansk familj som sedan 1 1/2 månad tillbaka bor i djungeln, 45 minuters bilresa från oss. De väntar sitt andra barn och vill att jag kommer hem till de och förlöser henne…. Jag var lite tvekande men hon födde sitt första barn hemma med en barnmorska i USA och vill verkligen ha en så naturlig förlossning som möjligt igen. De är beredda på att göra detta själv ändå men när de hörde att det fanns en barnmorska här så önskar de min hjälp, vad säger man?  Då är det ju bättre om jag är med! Det är med en skräck blandad förtjusning som jag tar mig an detta uppdrag. Jag vet ju vad som kan hända även om allt ser så bra ut från början... Jag sa att jag önskar att hon kommer till sjukhuset och gör en kontroll hos en av läkarna. Så i går var de här alla tre och såg en av våra familjeläkare.

 P1080057

Det visade sig att de blivit bitna av en insekt som lägger ägg under skinnet. Deras grannar sa i alla fall det. Tydligen ska man karva ta ut hela äggsäcken och bränna upp den. De hade flera sådana småbölder. Tydligen enligt grannen har de fått detta från en hemlös hund som brukar ligga på deras veranda, på skorna. Nu har de moppat alla golv med klorin och doppar skorna i det. Hunden måste de försöka göra något åt för den har massor av sådana plus en stor böld på huvudet som troligen är en larv.

Huset de bor i får de låna gratis i utbyte att de lär ur engelska till byborna som är av folkgruppen Kishwa. De älskar utmaningar och äventyr men livet i djungeln är inte lätt när man inte är van vid det. Med tanke på en liten baby som snart ska krypa runt, börjar de nu fundera på att bosätta sig här i Shell i stället och bara bo där och undervisa på helgerna.  

 P1080083 

Vi har en pool utanför vårt hus men den behöver fixas till, nu ser det ut som om den kommer att bli fixad.. 

P1080040

Samuel nyss hemkommen efter fotbollsträning i ösregn.

P1080045

 

3 kommentarer:

 1. Lite knepigt att skriva kommentarer vi provar just nu. Funkar det så kommer mera.
  Gittan o Conny

  SvaraRadera
 2. Nu verkar det funka.
  Härligt att höra ifrån er även om detta med larver låter läskigt.
  Här börjar hösten göra sig påmind. I dag 10 grader och regn så vi ser ut som Samuel när vi varit ute. Vi får se fram mot en vit vinter.
  Om ett par veckor åker vi till Israel och överraskar Ron på 15 årsdagen. En månad senare så åker vi igen för att fira Ben som fyller 10 år. Klipport eller? Men vad gör man inte för sin barnbarn.
  Må så gott och Gud välsiigne er - ni är viktiga i Guds verk.
  Gittan o Conny

  SvaraRadera

 3. Spännande att höra från er!akta så ni inte blir smittade av larverna. låter mycket otrevligt.Hoppas det går bra med förlossningen som du nämnde Gabbe. Roland är just nu o hämtar Carl i kyrkan som varit på "Roylar R" Maria har komfirmationsunderv. Magnus är på jobb i Kroatien över helgen.
  kramar från oss Maggan o Roland

  SvaraRadera