torsdag 18 oktober 2012

Proteinrika larver

 

I söndags var vi på marknaden i Puyo, där de har det mesta i matväg. Fisk, räkor, kött, frukter och grönsaker finns det gott om. Bredvid fruktstånden på en del ställen sålde de även levande larver. Jag frågade hur man skulle äta dem och damen som sålde dem talade om att man kan antingen steka dem, fritera dem eller mixa dem råa tillsammans med frukt till en juice och sedan dricka det hela. Det ska visst vara mycket nyttigt. Samuel ville väldigt gärna prova så vi köpte två stycken. När vi kom hem efter utimate frisbee stekte vi dem i mycket olja och sedan var det två som ville prova, Samuel och Elias.

P1080090

P1080100P1080102

Vi har även haft lite olyckor igen. Miriam fick en spricka i sin arm för ett tag sedan, med gipsskena som följd. Elias har än en gång brutit sin vänstra arm och ska ha en gipsskena i fyra veckor. Samuel fick en infektion i en halsskörtel och måsta äta penicillin fast det visade sig att han var allergisk mot sulfa så hela han svullnade upp och han fick prickar på hela kroppen som kliade.

P1080087P1080095

Mattias har nu avslutat fyra veckors jour dygnet runt och vi är nu alla väldigt trötta på att han har varit så mycket på sjukhuset. Detta att ha honom så nära men ändå inte, har varit värre tror jag än när han är bortrest för då vet man att han inte är här.

Gabriella

2 kommentarer:

  1. Härligt med barn som är pigga på att testa nya saker! ;-)
    Låter dock som ni har haft en tuff tid... Tänker på er!

    SvaraRadera
  2. Gabriella! On this side of the world it's your birthday, so Happy Birthday! :) You all have a lot on your plate right now. Wow. The Bless you for your service to Him. What a joy it is to hear of your family continuing on where He has planted you in this season. Love you all!

    SvaraRadera