onsdag 12 september 2012

Cementblock och papaya

Härom kvällen gick vi ut och åt tillsammans med en ny allmän läkare med familj som ska vara här i ett år. Efter maten gick barnen ut  och hittade några cementblock och satte upp dem på rad. Det såg riktigt häftigt ut när de sedan puttade till en sten och alla föll som dominobrickor. 

P1080010

P1080017

 Jag blev så glad när jag såg att ett av våra papaya träd börjar få frukt men jag blev lite besviken när jag fick veta att alla träden inte kommer bära någon frukt. Det är nämligen så att om trädet är "maskulint" då bär det bara blommor men ingen frukt. Medan det feminina trädet har en annan sorts blomma och bär frukt. Intressant men tråkigt för jag fick hugga ned fyra fina träd som jag trodde vi skulle få papaya på.

 P1070986

Barnen har kommit in i skolarbetet igen. Det var lite tufft för Miriam att efter ett långt sommarlov med bara svenska börja med engelskan igen. Hon hade  mycket läxa förra veckan eftersom hon inte hann med det i skolan. Så då hann hon inte leka så mycket med kompisarna efter skolan. Denna vecka har än så länge varit bättre med endast något enstaka papper för henne att göra.

Samuel och Elias har ingen läxa förutom plugg på proven. Deras lärare säger att om de hinner klart i skolan behöver de inte ta hem något. Samuels klass har verkligen ändrats från att förra terminen vara 1 kille och 2 tjejer i 7:an och 8:an, till att nu vara 5 killar och 1 tjej. Det kommer en till tjej nästa termin. Det verkar också som att det finns ett fotbollslag som Samuel kan börja vara med i här i Shell så han slipper åka till grannstaden Puyo. 

 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar