onsdag 22 augusti 2012

Välkomnade åter av ett vulkanutbrott!

 

Så är då sommarens äventyr i sverige avslutade. Vi har haft en mycket trevlig tid på hemmaplan då vi träffat en mängd kära vänner och familjemedlemmar. Som vi dock anade innan vi for hem så rusade bara tiden iväg och innan vi visste ordet av, så var vi tillbaka i lilla Shell.

Vi landade i Quito den 19:e augusti och spenderade sedan en natt där innan vi den 20:e for ner mot Shell igen. På vägen noterade vi att det kom ovanligt mycket rök ifrån Tungurahua, den vulkan som är belägen i Baños, c.a 5 mil ifrån Shell. När vi sedan närmade oss Baños så hände det som vi aldrig tidigare varit med om i verkliga  livet. Mitt framför ögonen på oss så fick vulkanen ett utbrott och vi såg det från början eftersom vi åkte med vulkanen rakt framför oss! En mäktig känsla!! Tyvärr hade skymningen kommit, varför våra fotografier inte är av bästa kvalitet. Men vi har präntat in det hela i vår mentala hårddisk där de kommer att dröja sig kvar länge!!

P1070178P1070954P1070958P1070959

Vad gäller sommarens aktiviteter så har de varit mångskiftande. Vi har badat, åkt båt, bastat i Rossens bastuflotte, fiskat, ätit, pratat, åkt bil och husbil, varit på bröllop, varit på dopförrättning, följt en spännande triathlontävling, berättat om vårt arbete i diverse möten, m.m, m.m. Summa summarum har vi haft det jättebra. Det är dock skönt att nu vara tillbaka I vardagen igen och vi känner oss laddade inför vårt sista år I Shell.

Vi kom dock inte ner lika fullpackade som vi räknade med… Under sommaren var vi runt till olika sjukhus för att ta hand om utrangerat material som istället för att kasseras skulle komma till användning här nere. Dock framkom det ett par veckor innan vi åkte tillbaka att Ecuador har blivit mycket striktare på vad som får tas in i landet. Således blev vi uppmanade av vår organisation att INTE ta med sjukvårdsmaterial till landet då detta skulle kunna påverka relationen mellan sjukhusorganisationen och staten på ett negativt sätt… Så det blev till att lagra allt vi samlat ihop till nästa sommar, då vi hoppas kunna vidarebefordra det till andra sjukhus I tredje världen där det är tillåtet att föra in sakerna I landet....

Vi har under sommaren fått lite mer inspiration till att blogga, detta då vi insett att det finns en hel del där hemma som följer oss på bloggen. Vi hoppas att vår inspiration nu kommer hålla i sig framöver så vi kan bjuda på lite fortsatta erfarenheter här bortifrån.

Vi avslutar med ett litet bildkollage över vad sommaren erbjöd. Vi vill också säga ett stort TACK till alla er som bidrog till att göra vår sverigevistelse så trevlig! Tyvärr fanns det inte tid till att träffa alla de som vi skulle velat träffa, men ett år går fort, så sågs vi inte i sommar hoppas vi att vi ses nästa sommar!

 

P1060518 Bröllop mellan kusin Magnus och hans Lena.

P1060584 Fotbollsträning för Samuel med laget i LillånP1060896 Njutbar båttur I Stockholm.

P1060593 Midsommarfirande med kusinerna på Torp.

P1060598 Fortsatt midsommarfirande.

 

P1060607 Ett av många informationsmöten.

P1060645 Morbror Jonathan tar oss på en båttur.

P1060783 Morfar Curterik visar principen för biodlingP1070818 Husbilen som var vårt hem och transportmedel under en stor del av sommaren. ( lägg märke till bisvärmen på taket… )

P1070841 Dopförrättning för Samuel.

P1070857 Trädfällning I Rossen.

P1070881 70-års kalas för farmor Mia

P1070949 Elias testar de svenska träden.

P1060719 Fiske från bastuflotten I Rossen.

P1060723 Fika på bastuflotten.

P1060752 Bastuflotten själv.

P1070121 Miriam njuter.

1 kommentar:

  1. Åh, vad mycket ni ändå verkar ha hunnit med på er semester här hemma i Sverige. Det kändes så snopet att missa er med bara ett par dagar, nu när vi också kom hem, men då den 22 augusti... Vi hoppas på nästa sommar, eller kanske ett besök hos oss i Spanien så att ni får fortsätta prata spanska även efter er tid i Ecuador :)
    Vilken otrolig upplevelse det måste varit att få se ett vulkanutbrott med egna ögon! Häftigt!
    Ha det så jättebra!! Vi fortsätter att följa er här på bloggen. Stora kramar från oss alla!! / Jennie

    SvaraRadera