söndag 2 januari 2011

Gott nytt år! ( ¡Feliz año nuevo! )

Nu har vi firat både jul och nyår i Costa Rica. Vi har haft en skön och avslappnad jul och njutit. Trots att vi inte har kunnat fira med våra familjer så har det gått bra. Som tur är kan man skypa nu för tiden. Lite julmusik spelades förstås!



Nyårsafton firade vi här hemma tillsammans med våra amerikanska vänner Voss. Vi bjöd på en trerättersmiddag och lite svenskt godis som vi fått av våra familjer i Sverige. De blev överraskade att lakrits är så salt, ni skulle sett deras miner!



Vi midnatt när gästerna hade åkt hem, gick vi utanför vårt hus och ställde oss längst upp på rutschbanan och hade en bra utsikt över en del av San José. Det smällde raketer i vartenda kvarter på alla dessa trånga gator. Tanken kom över mig: hur många måste inte åka till sjukhuset efter en sådan natt? Då sa Elias: -Måste du tänka på sådant just nu när vi ska njuta av det?

Annars har vi börjat sortera och förbereda för Ecuador och imorgon ska vi har julgransplundring. Det känns nu skönt att få börja packa ner allt och veta att vi snart ska packa upp allt för en längre tid. Vi har faktiskt levt lite som i en kappsäck här, eftersom det rört sig om en relativt kort tid här i Costa Rica. Ska bli skönt att få lite mer prylar både i köket och på väggarna. Kanske även lite egna gardiner... Vi har fått smaka på hur det var förr när inte elektriska prylar fanns, det gällde då att ha tålamod och styrka. Nu har vi fått hjälpas åt vid vispning och knådning.

Eftersom Mattias har fått en förfrågan att vara med och operera handikappade barn i huvudstaden Quito, när vi kommer den 6 januari, så blir vi kvar där till den 22 januari. Det passar bra eftersom barnens skola inte börjar förrän den 31 januari i Shell.

Vi hoppas att ni alla ska få ett underbart bra år!

Tack för att ni följer oss på vår blogg och på så vis delar detta äventyr med oss!

På återseende!
Gabriella

11 kommentarer:

 1. Gott Nytt År hela familjen Egberths :) Det var så roligt att se och höra er igår. Nu är vi hemma igen efter en trevlig helg i Alingsås. Sköt om er!
  Jag ska kolla upp det jag lovade och återkomma.
  Kramar från Anita och David

  SvaraRadera
 2. God fortsättning på det nya året önskar vi er alla! Vi hoppas också att ni ska finna er väl till rätta i Ecuador där ni har er viktiga uppgift. Vi tänker på er och har er med i våra förböner.
  I Sverige har vi verkligen vinter och ni har väl en ganska hygglig sommar vad jag förstår. I dag har det varit bara 2 grader kallt här i Motala. Men det är ett härligt vinterväder, vackert och fint för vintersport.
  På onsdag åker vi hem via Örebro där jag ska jobba lite och vi ska också hälsa på Mia.
  Må riktigt gott - vi följer er på bloggen!
  Gittan o Conny

  SvaraRadera
 3. ¡Feliz Año Nuevo! Blessings as you prepare your suitcases for Ecuador. Your family will make a big difference for the people that need medical help! Looking forward to seeing you soon... Love, The Zells

  SvaraRadera
 4. Gott Nytt År till Er! Vad skönt för er att få komma på plats på riktigt snart. Och vad spännande för oss om att få höra om hur allt går :) Massa kramar och lycka till med packningen!

  SvaraRadera
 5. Gott nytt år!!!Hoppas att ni har haft ett gött nyår. Vi saknar er väldigt mycket och hoppas att ni ska få det bra i Ecuador.

  P.S Fotbollsmaffian saknar Samuel sjukt MYCKET!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 6. David och Anita!

  Tack detsamma! Kul att talas vid!
  Ta vara på er så hörs vi!
  Kramar från oss alla

  SvaraRadera
 7. Gittan och Conny!

  Tack detsamma och TACK!
  Hoppas att ni har/har haft en bra dag i Örebro. Ha en trevlig resa hem. Kul att ses!

  Vi syns!
  Många kramar från 5 x Egberths

  SvaraRadera
 8. Edsmyrs!

  Tack detsamma!

  Nu bär det snart av. Ha det riktigt kul med farmor och farfar så hörs vi!

  Kramar i mängd från oss!

  SvaraRadera
 9. ¡Hola Zells!

  See you in a little bit! Thanks for everything so far!

  Hugs in abundance!

  Egberths

  SvaraRadera
 10. Hej på er alla Åhlar!

  Tack detsamma! Nu bär det snart av! Ni får ha det riktigt bra så hörs och syns vi!

  Samuel hälsar särskilt till fotbollsmaffian!

  Kramar från Egberths x 5

  SvaraRadera
 11. En riktigt god fortsättning pá det nya áret som ju kommer att bli riktigt spännande för er del. Ni finns med oss i tankarna och vi kommer att fortsätta att följa er här pá bloggen.

  Massor av kramar frán oss "españoles"

  SvaraRadera