fredag 24 december 2010

La muñeca betyder handled...

Så var det då dags igen... Ni som följt vår blogg känner kanske igen rubriken, fast med en annan kroppsdel. Annars hittar ni det inlägget här:

http://www.egberth.com/2010_09_01_archive.html

Igår kväll var vi hos några vänner från skolan för lite julmat.

Det var många familjer och många barn, så lekarna blev stundom ganska vilda.

Bl.a så hoppade barnen från en träställning. Runt ställningen fanns det ett litet rep, så för att kunna hoppa ner var de först tvungna att hoppa över repet. Det gick bra för Elias både första och andra gången, men den tredje gången så fastnade han med foten och stöp i backen med full kraft. Han landade tyvärr illa och idag fick vi bekräftat att han ådrog sig en radiusfraktur (handledsfraktur).

Sålunda erhöll han ett blått cirkulärgips att behålla i tre veckor. Trist!! för er som känner mig som en hönspappa ska jag kanske tillägga att jag inte var medveten om höghöjdsakrobatiken förrän efter fallet... Sedan förra gången på akuten med Elias har jag ju varit där ett antal gånger och auskulterat som kirurg. Således var det många bekanta ansikten och det kändes klart mer hemma än sist, även om det alltid är trevligare på ett sjukhus när man är där "i tjänsten".


Nåväl, vad det gäller frakturen så är de väl bara att bita ihop och vänta på avgipsningen. Tänk att det alltid är Elias som råkar illa ut!

I övrigt mår vi bara bra. Vi har firat Samuels fördelsedag med bl.a frukost på sängen och en piñata. Tårtan på eftermiddagen blev en höjdare! Kortet med hjälp av självutlösaren på kameran blev kanske inte lika bra, men det får duga...

Vi är nu också i princip klara med förberedelserna för julafton. Vi har köpt en Costa Ricansk julgran, som mer liknar en tuja, som vi sedan dekorerat enligt konstens regler. Dock saknar vi snön, men efter att ha läst om det svenska vädret för närvarande så skulle jag inte vilja byta...

Vi fortsätter med spanskastudierna och pratar med grannar och vänner för att förkovra oss så mycket vi kan innnan vår avfärd.

Vi vill nu också önska er alla en riktigt GOD och FRIDFULL JUL! Ta vara på er så hörs vi snart igen.

Hälsningar från 5 X Egberths,

genom Mattias

6 kommentarer:

 1. God Jul och Gott Nytt Ár önskar vi alla härifrán Sevilla! Eller vi kanske skulle skriva det pá spanska: ¡Feliz Navidad y Próspero Año Nuevo!
  Vad roligt det är att fá läsa om hur ni har det. Vi förstár av det som Gabbe skrev den 19e att ni inte har sá láng tid kvar i Costa Rica. Vi önskar er lycka till nu när ni snart flyttar ut i djungeln!!
  Stora kramar,
  Jennie, Javier, Teresa, Daniel, Berit och Sam

  SvaraRadera
 2. ¡Feliz Navidad! So glad to see a picture of your Christmas tree. And I must say that the angel on top is quite attractive! :) Hope Elias is feeling better. I need some help in reading those x-rays. Sorry we are not there to bring balloons! Hope to talk with you soon! Love, The Zells xoxo

  SvaraRadera
 3. GOTT NYTT ÅR får väl vi önska, har haft fullt upp i jul helgen med barn & barn-barn, alla har varit hemma,så det har varit riktigt roligt, Micke är den som åker hem imorgon till Lidköping,ja som du skrev "Tänk att det alltid är Elias som råkar illa ut"
  så håller jag med om det,hoppas ni har haft en skön jul, vi får höras av på det nya året. Ha det så gott och krama alla från oss
  Hälsningar från oss alla
  gm Maths

  SvaraRadera
 4. Gott Nytt År alla Sevillabor. Tack för hälsningen! Trevligt att få talas vid på Skype också!! Ha det så gott!

  Egberths x 5

  SvaraRadera
 5. Thank you Zells!

  Happy New Year and see you in a couple of days!

  Have a nice trip!

  Egberths x 5

  SvaraRadera
 6. Hej alla Bolmstammar!

  Gott Nytt År och tack för hälsningen! Ta vara på er alla så hörs vi!

  Egberths x 5

  SvaraRadera