lördag 2 oktober 2010

Ledig fredag

Hejsan!
Det var längesedan det kändes så skönt att vara ledig som idag. Lärarna hade studiedag så vi var lediga. Från början hade vi planer på att åka till stranden men efter lite överväganden kom vi fram till att vi skulle vara hemma och tur var väl det för många vägar inklusive den stora huvudvägen som leder till havet var avspärrad efter att den regnat sönder. De har ett talesätt här "-det regnar från en hink" inte konstigt att vägarna går sönder! Vi ser lite av det på väg till skolan varje dag, rätt vad det är så har det dykt upp nya hål i asfalten. Är hålet stort så sätts det i en buske som får sticka upp ur hålet tills de hunnit laga det.

Idag tog vi bussen in till stan och gick på en restaurang och strosade runt lite. På restaurangen hade de dessa plakat, lite roligt att läsa!! (klicka på bilden så blir den större) Denna restaurang var van vid turister annars så står det ingenting på toaletterna, alla tar för givet att man vet!

Elias klarade av promenaden i stan mycket bra och på vägen tillbaka till bussen köpte vi kalla kokosnötter och drack.
För barnen går det bättre och bättre för varje vecka i skolan och det är så skönt att de är glada och har humöret uppe trots att det är tufft. Jag tror att en orsak till att de trivs är att det är så bra stämning och alla är så snälla mot varandra.


Igår hade vi grammatikprov och jag vet att min lärare kommer skratta gott! Vi skulle hitta på meningar med olika ord i och i en mening skulle jag använda ordet "galletas" jag trodde det var kycklingar så jag skrev en mening liknande " kycklingarna är små och de bor på en stor bondgård" men det jag verkligen skrev var kakorna... (kycklingar är gallenas) En klasskompis skrev "-när jag matar kakorna så biter de mig i tårna". Vad fel det kan bli... I en affär skulle jag berätta för en dam att jag var sjuksköterska och att jag ska jobba på ett sjukhus i Ecuador men istället för sjuksköterska sa jag att jag var sjuk...(enferma istället för enfermera).

Häromdagen när jag stod och pratade med vår vakt fick jag se stora myror komma och bära stora gröna bitar av blad på en lång linje, vår vakt berättade att de har sitt bo under trappan som leder till parken och att de hämtar bladen högst upp i limeträdet som är bredvid. När han pekade mot trädet så var de flesta blad högst upp helt borta..Jag frågade om de var farliga och om de kunde bitas men det var de inte, fascinerande att titta på. Apropå farlig eller inte, så var i alla fall inte skorpionen farlig som var på mitt paraply tidigare, de sticker och gör enormt ont men man dör inte.
En annan sak som också är fascinerande är alla de välkända växter man ser både i trädgårdar och viltväxande. I Sverige har vi de som krukväxter men här är alla växter så mycket större.

Idag har jag varit och klippt mig. Det tog henne 15 minuter att klippa mig och det kostade 60 kronor. Jag har inte tittat efter så noga hur det ser ut men jag fick i alla fall bort de slitna topparna!
Imorgon har vi inget särskilt inplanerat mer än att vår hyresvärd kommer för att hämta hyran och på kvällen ska vi hem till några för att göra våra egna pizzor.
Vi har även lyckats göra vår egen filmjölk. Jag och Mattias tyckte det var gott men nu har våra barn vant sig vid den söta yoghurten här så det blir väl mest vi som kommer äta av den.
Det var allt för den här gången, på återskrivande! /Gabriella

7 kommentarer:

 1. Det är så roligt varje gång det kommer ett nytt inlägg! Vi följer varje ord ni skriver :) Stor kram!

  http://web.me.com/annelie.edsmyr/Webbplats/BLOGG/Poster/2010/10/3_Smickrad!.html

  SvaraRadera
 2. Hej Familjen!
  Va kul och få följa er genom bloggen!
  Vad flitiga ni är med inlägg och bilder =)
  Vi tänker på er!
  Kram från alla oss!
  Karin och Niclas,Bella ,Sara och Emma

  SvaraRadera
 3. Annelie! Stort tack för nomineringen i din blogg. För alla er som läser kommentarerna till den här bloggen är det väl värt att följa länken från Edsmyrs till Annelies blogg från Australien. Trevlig läsning! Ha det gott!
  G+M+S+E+M

  SvaraRadera
 4. K+N+B+S+E!
  Tack för att ni tar er tid och läser det vi skriver! Det har blivit ett ganska bra sätt att få ventilera det vi upplever samtidigt som man kan få dela med sig av alla våra nya erfarenheter. Ta vara på er så hörs vi. Kram från oss alla!

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Jag tror säkert att du blev nästan lika fin i håret på 15 min till ett billigare pris:))
  Kul att följa er tillvaro. Själv har jag och min man varit i Italien och bla hälsat på Britt Pagano och jag ska göra en stor reseberättelse i min blogg om resan är det tänkt men ett par dagar innan vi for så gick vår dator sönder....så fort det är fixat så jag kan lägga över kort så blir det en bildkavalkad från Amalfikusten och Rom.Ha det så gott, är så avundsjuk på all frukt ni kan äta...mums!
  Kramar Susanne

  SvaraRadera
 6. Hej Susanne!
  Ska bli kul att läsa och se korten!
  Har hittat en ny frukt som är stor som ett äpple men är som en passionsfrukt, fast mycket sötare, mycket god!
  Hälsa alla! Kram Gabriella

  SvaraRadera
 7. Hej! Vad spännande att få följa med er på ert äventyr. Fantastiskt!Tack! Ibland skulle vi vilja vara med i resväskan..... I sverige är det höstkallt och regn.
  God Bless you! Många kramar från elisabeth, per, oscar och emma Josefson

  SvaraRadera