tisdag 5 mars 2013

JAG VILL LEVA!


Den här babyn är 4 månader gammal och väger nu 4 kg. Han håller på att bli adopterad av en amerikansk familj, tack och lov! Han kom till sjukhuset nästan livlös när han var 2 månader gammal och vägde då endast 2 kg. När han föddes ville mamman inte ha honom och sa åt pappan att gå ut i djungeln och döda honom eftersom han i deras ögon inte såg normal ut. Pappan tog med sig babyn men kunde inte döda honom utan lämnade honom där i djungeln en bit från byn. Efter två timmar gick pappans faster dit för att babyn skrek så mycket och tog med honom till sitt hus. Pappan och fastern tog då hand om honom och började ge honom en dryck som heter "agua de platano" alltså kokta matbananer i vatten. Några få gånger, vi vet inte hur många gånger, betalade fastern en annan kvinna att amma babyn men det blev för dyrt. Babyn överlevde genom att i stort sett bara dricka  "agua de platano" i 2 månader. Han håller nu på att återhämta sig och bor hos en amerikansk missionärs familj i Shell. Föräldrarna till babyn har redan skrivit på adoptionspapperna.
Den som fick nys om babyn var en annan missionär som var i byn i ett annat ärende och såg babyn. Hon berättade för pappan och fastern att de skulle ta babyn till sjukhuset i Shell eftersom han höll på att dö. Efter ett par dagar dök fastern upp på sjukhuset och bara lämnade babyn där. Tanken var att babyn skulle till barnhemmet efter sjukhusvistelsen. Föreståndaren av barnhemmet kontaktade istället direkt familjen eftersom hon visste att de var intresserade av att adoptera. De tog med sig pojken hem istället. Detta gör adoptionsprocessen så mycket smidigare när ett barnhem inte är inblandad.

Här är vi på en babyshower som anordnas när någon väntar eller fått en baby. Denna baby längst bort i bild  är 6 dagar gammal och väger 4 kg. Den andra, mirakelbabyn (närmast i bild) är som sagt 4 månader gammal och väger lika mycket.

Nu till något helt annat:
Elias har nu även haft en tarantella som husdjur under sin papperskorg. Efter en vecka i fångenskap släpptes han dock lös. 

Det blev nog lite för jobbigt att fånga småkryp till honom, plus att han tyckte synd om honom. Elias har ju nu även ett marsvin som han fick av en annan familj. Det är en hona, så nu vill han köpa en hane så det kan bli ungar... Här gäller det att ta vara på tiden som är kvar innan vi kommer tillbaka till Sverige då det kommer att bli sååå mycket svårare att ha husdjur. (Föräldrarnas åsikt;)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar