lördag 26 maj 2012

smått och gott!

P1070492 Först ska jag börja med att berätta att vi har firat Elias 12:e födelsedag. Det gjorde vi den 28:nde april men eftersom vi verkligen inte har varit så frekventa i vårt skrivande, får det bli bilder från den dagen också. Vi har som tradition att de får önska sig vad de vill till frukost (nästan) på sin födelsedag. Elias frukostmeny såg ut så här: ett glas cocacola, två rostade mackor med nutella, varm oboy med marshmallows och en tallrik med mjölk och frostiesflingor. Senare på kvällen hade vi tårta med ett grönt marsipanlock på från Sverige.

P1070494 I skolan anordnar de vart annat år, något som kallas för Pinewood Derby, det är en biltävling. Först får barnen en varsin påse med en träkloss och fyra hjul. De ska sedan tälja sin egen bil som inte får väga mer än 5 onz. Eftersom Mattias har varit borta i nästan tre veckor fick barnen hjälp av andra att slipa och fixa till dessa bilar. Sedan målade de dem och satte på tyngder.

P1070526 Här ser ni några av resultaten.

P1070540 Detta är själva banan som de tävlar på. De är två bilar som tävlar mot varandra den som vinner tävlar mot nästa som vinner och så gör även de som förlorar. Till slut återstår en vinnare.

P1070600 Här ser ni Miriams bil, korv med bröd som tävlar mot sin kompis Bellas, pommes frites med ketchup.

P1070601 De fick sedan ta emot sin bil vid slutet av banan, där även domare satt och höll koll på vilken bil som kom först.

P1070663De har också haft en annan tävling som går ut på att kasta ner ett ägg från en balkong utan att ägget går sönder. Ägget ska förstås vara okokt men du får sedan göra hur du vill för att förhindra att det går sönder. Miriam och jag gjorde en fallskärm och satte fast ägget i en plastburk fylld med frigolit. Den höll!!

P1070666 Samuel och Mattias gjorde en stålbur och limmade fast ägget i mitten med gummisnoddar spända åt olika håll. Den höll inte!!

P1070665Elias gjorde nästan sin själv. Han trädde in ägget i en toarulle hade frigolit på sidorna tejpade sedan runt massor med ballonger. Den höll men gick sönder när de öppnade den efteråt.

 

P1070692 Här ser ni Miriams ägg komma ner.

P1070705 Idag var jag förbi och hämtade Miriam hos en vän. De har två stora träd fyllda med apelsiner, jag fick med mig dessa hem och gjorde direkt ett varsitt glas apelsinjuice med isbitar i till oss. Det var mycket gott och läskande!

P1070710Sedan gick jag förbi sjukhuset såg på en gravid kvinna med värkar, gav lite råd och tog den här bilden. Någon hade donerat tre rullstolar som inte var kompletta. Med lite fantasi så har de gjort nya sitsar av vanliga plaststolar så nu har vi tre nya stolar på sjukhuset!!

 

P1070712Jag tog också svängen förbi operation och tog denna bild i aktion! Mattias med team opererade en killes ben. Tidigare på morgonen hade de opererat en treårig pojke som hade fraktur i höften som hon fick för tre månader sedan och som något annat sjukhus hade gjort ett dåligt arbete på,så nu behövde de operera henne igen, tråkigt! 

På tisdag om en vecka lämnar vi Shell för vår Sverige vistelse i sommar. Vi har redan börjat nedräkningen och längtar såå till Sverige och få möta all vår släkt och alla våra vänner. Vi hoppas vi möts!

Gabriella

2 kommentarer:

  1. Det ska bli roligt att träffa er. När kommer ni till Arlanda om vi får möjlighet att möta er vore det kul.
    Gittan o Conny

    SvaraRadera
  2. Tack för kommentaren!
    Vi landar med KL 1115 på Arlanda klockan 16:15 den 7:e juni. Vi syns och ha det så gott! Egberths

    SvaraRadera