fredag 30 mars 2012

Miriam 9 år!

I onsdags så fyllde vår lilla tjej 9 år! Hon är inte så liten längre och det syns både på klädval och på hennes beteenden. Jag kunde göra en prinsesstårta till henne efter att ha fått marsipan från Sverige. Vilken hitt! Och vad god den blev! Vi bjöd in våra grannar, Miriams bästa kompis med bror och Linus och Magdalena. De är här i Ecuador i två månader för att jobbar på barnhemmet.

Det blev ett riktigt svenskt fika med tårta, bullar och kakor.

P1070405

Vi bjöd även alla på skolan på mockarutor och idag, fredag ska vi ha kalas. Det kommer sju tjejer hit som ska partaja.

P1070395P1070400

I skolan har de haft read-a- thon i tre veckor, där de har läst så mycket som möjligt på sin fritid. Det spelar ingen roll hur snabbt eller långsamt man läser utan det är tiden som räknas. Elias klass vann och belöningen väntar idag då klassen ska gå till en glassbar. Elias har läst en hel del men två av hans klasskompisar slog honom med råge. De hade läst 4-5 timmar varje dag i tre veckor efter skoltid!! Elias förklaring var att - de varken har Nintendo DS, dator eller film, -så det enda de kan göra är att läsa!! Sista fredagen, för en vecka sedan klädde de ut sig till en av karaktärerna de läst om.

Det blev Pippi-Långstrump, Robin Hood och en av de hemska figurerna (kommer inte på vad de heter) i Sagan om Ringen.

P1070387

Samuel har haft andra projekt i skolan.

Insektssamling och bygga ett slott och sedan redovisa för klassen, och äta projektet!

P1070375P1070361

Elias blev sugen på skorpor efter att ha hittat ett recept i boken “sju sorters kakor”. Han frågade om han fick baka några. – Javisst, sa jag! När jag kom hem från Club De Madres stod det “ skorpor på bordet” Jag smakade en och smaken var god men konsistensen var mjuk. Han blev väldigt besviken att de var så mjuka. Jag fick förklara att här i denna fuktighet då bara ett flingpacket står öppen lite för länge så blir flingorna mjuka, då man kan ju inte förvänta sig att skoporna skulle vara så knapriga. Det blev istället mjuka kakor med hela kardemummakärnor i eftersom Elias inte visste att man skulle stöta dem först.

P1070357

Festival i tre dagar som innefattar vattenkrig. Barnen hade väldigt roligt!

Vulkanpuffar, vy från vår tomt.

P1070336P1070345

Residents and Interns på besök.

En vanlig rätt här, majsdeg med kyckling och grönsaker inlindat i blad som sedan kokas.

P1070319P1070330

Röd fågel mycket grann men svår att ta kort på, som vi ser ofta utanför vårt hus.

Insekt med sammanlagt 24 ben som jag hittade i vår säng när jag skulle byta lakan. Fortfarande så vet vi inte om den är giftig för ingen som vi frågat hade sett en sådan förut.

P1070315P1070379

Gabriella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar