måndag 4 april 2011

Hängmatta


Här i Ecuador har hängmattan många olika användningsområden, den finns i nästan alla hem, antingen som sovplats eller som viloplats. Vi har nu också installerat en i vårt förlossningsrum för att använda under förlossningar. Denna kvinna blev mycket glad över att vi hade en "hamaca". Hennes moster som var med berättade att de alltid "hänger i en sådan ute i djungeln under förlossningen. Hon kom hit för att hon tidigare har gjort kejsarsnitt av okänd anledning på ett annat sjukhus. Hon hängde i den i stort sett hela tiden, förlossningen tog tid men vi lyckades förlösa henne normalt. Bakom henne står hennes moster som berättade olika historier om hur det kan gå till i djungeln med en "partera" som hjälp. En sak hon berättade var att om endast huvudet blir förlöst så sticker de in sitt finger i munnen på barnet och då kommer resten av kroppen. Hon frågade mig om det stämmer. Jag svarade att ibland kan nog barnet komma ut på det sättet om mamman har värkar men det bästa är att sänka barnets huvud så ena axeln kommer fram och sedan höja huvudet så andra axeln kan förlösas för att minimera bristning hos den förlösande kvinnan. Hon bara nickade till svar.Vi har nu också firat Miriams födelsedag. Först i skolan på fredag, då bjöd vi hennes klass på lite godsaker. På lördag hade vi kalaset och på måndag fyllde hon år och då bjöd vi över våra svenska vänner på lite eftermiddags fika. Tänk att vår Miriam nu är åtta år!

Denna gång gick det snabbare att ladda ned bilderna så några av bilderna har vi skrivit om i tidigare inlägg.


Vårt mål är att skriva kortare inlägg men oftare vi får se om vi lyckas med det;)


Detta är vår Loida som hjälper oss här hemma, här har hon gjort glass av bananer doppade i choklad. De andra två är småkryp som man inte ska röra!
Katten verkar vilja leka med spindeln ändå.

Gabriella

3 kommentarer:

 1. Hej Hela familjen Egberth !
  Vad roligt och få se era fina o intressanta bilder och naturligtvis att få läsa alla era spännande berättelser. ETT JÄTTESTORT GRATTIS till Mirjam i efterskott !!!! Take care och Gud välsigne er Många kramar från Anita och David

  SvaraRadera
 2. Hej på er!
  Så nu har vi hittat er...jättekul att läsa och följa era äventyr och bilder!
  I Liberia brukade vi panera burkskinka i ägg och ströbröd..det blir som schnitzel så jag förstår er längtan efter "enkel svensk" mat...lycka till!!Kram från fam Börjesson

  SvaraRadera
 3. Grattis till 8-åringen ! Det var jättefina bilder på henne och kalaset ! Och sugen blev man också på alla godsaker, det var inte dåligt...Jag tror jag ska prova "bananglassen" , den verkar lätt att göra ,tror att t.o.m barnen kan klara av det .
  Jag är här ibland och då läser jag allt ni skriver i omgångar , jättekul tycker jag !
  Jag ska maila igen , Gabriella , jag såg din kommentar först idag.
  Ha det fortsatt gott på er äventyr , alla fem i familjen !
  Kram, Liliana

  SvaraRadera